Maanrakennustyöt luo pohjan talon rakentamiseen

Omakotitalon rakentaminen on iso projekti ja siihen kuuluu monia vaiheita. Kaikki vaiheet ovat tärkeitä ja ne täytyy tehdä huolellisesti, että myöhemmin säästytään ikäviltä yllätyksiltä. Jos itsellä ei ole aikaisempaa kokemusta rakentamisesta, kannattaa kääntyä osaavan ammattilaisen puoleen ja selvittää, mitä kaikkea projektissa tulisi ottaa huomioon. Talon rakennus kestää yleensä 8-12 kuukautta ja ensimmäinen vaihe on suunnittelu, jossa määritellään muun muassa käytettävissä oleva budjetti, tontin sijainti, talon koko, huonemäärä ja kerrokset, rakentamiseen käytettävät materiaalit eli puu vai kivi ja kuinka paljon itse aikoo osallistua rakennustöihin. Jo suunnitteluvaiheessa kannattaa projektiin palkata mukaan pääsuunnittelija, joka auttaa suunnitelmien tekemisessä ja varmistaa niiden toimivuuden. Pääsuunnittelijan lisäksi projektia valvomaan kannattaa palkata vastaava työnjohtaja, joka valvoo kaikkia keskeisiä työvaiheita.

Maanrakennustyöt voi alkaa maaperätutkimuksen jälkeen

Suunnitteluvaiheen, maaperätutkimusten ja tontin valinnan jälkeen sisältyy rakennusprojektiin vielä monta eri vaihetta. Ennen kuin talon rakentamista voi aloittaa, täytyy pohjatyöt hoitaa kuntoon ja vuorossa on ensin maanrakennustyö. Maanrakennus on olennainen osa rakentamista ja siihen kannattaa myös valita ammattitaitoinen ja kokenut urakoitsija. Maanrakennustöissä maata siirretään, louhitaan, poistetaan aluskasvillisuutta, jyrätään ja tasoitetaan maata. Maanrakennusvaiheessa asennetaan myös kaikki talon liittymät, kuten LVI-putkistot, sähköjohdot, mahdollinen lämmitysjärjestelmä ja radonputkisto ja tehdään ajotie ja piha-alueen kantavat kerrokset.

Maanrakennustyöt ovatkin usein yksi rakentamisen isoimmista yksittäisistä kustannus eristä. Hintaan vaikuttaa suuresti esimerkiksi millainen tontin maaperä on, joka selviää maaperätutkimuksella. Maaperätutkimus kannattaa tehdä jo ennen tontin ostamista, siinä selvitetään esimerkiksi, millä tasolla pohjavesi on, onko maaperässä haitallisia aineita ja myös, miten kallista ja työlästä tontille rakentaminen on tai voiko sille ylipäätänsä rakentaa. Maaperätutkimusten tulosten perusteella työnjohtaja tai vastaavamestari määrittää omakotitalon perustustavan ja siitä riippuen, miten maata muokataan. Maanrakennus voi alkaa, kun rakennuslupa on saatu ja tontti raivattu. Maanrakennusurakoitsijaksi kannattaa valita kokenut ammattilainen, jolla on hyvät suositukset. Kun pohja- ja perustustyöt ovat valmiina voi talonrakennustyöt alkaa. Rakentamisen eri vaiheisiin kuuluvat muun muassa elementtien pystytys, putki- ja sähkötyöt, lattian valaminen, väliseinätyöt, viimeistely ja lopputarkastus.

Talonrakentamisessa huolellinen suunnittelu, pohjatyöt ja osaavien ammattilaisten kanssa yhteistyön tekeminen luo vankan perustan koko projektille.

Lisätietoa maanrakennustöistä voit lukea esimerkiksi Kaivuripalvelu J. Levonius Oy sivuilta.tag:
323 sanat

minusta

Asioita urheista urakoitsijoista Hei ja lämpimästi tervetuloa blogini pariin - hienoa, että löysit tiesi tänne. Urakoitsijan työ ei koskaan ole niin helppoa miltä tämä sivusta seuraajalle saattaa vaikuttaa ja heidän tekemää työtä ei missään määrin tulisi vähätellä. Työ on hyvin merkityksellistä ja me kaikki enemmän ja vähemmään joskus tarvitsemme urakoitsijan apua, jos taito ei omasta takaa riitä. Blogini tarkoitus onkin käydä läpi eri urakointia aihetta sen tarkemmin määrittämättä. Oli kyse sitten linjasaneerauksesta, talon rakentamisesta tai salaojitusten tekemisestä olet tervetullut jakamaan kokemuksia, mielipiteitä ja mieltä askarruttavia kysymyksiä urakointiin liittyen. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa, joten rohkeasti vain mukaan keskusteluun. Toivottavasti blogistani on höytyä ja opit jotain uutta!

Haku

Kategoriat

arkisto

tag